individuele begeleiding

Bij Dichtbij Ambulant Grown-ups draait alles om jou in je vroege volwassenheid. Tja, je bent volgens de wet volwassen maar hebt waarschijnlijk nog wel hulp nodig. Misschien weet je nog niet goed welke opleiding je moet gaan doen, waar je wil gaan werken of is de moed je een beetje in je schoenen gezonken. Ook kan het zijn dat je gewoon iets meer ondersteuning nodig hebt en juist daarvoor zijn onze begeleiders er.

Begeleiding voor jou als jongvolwassene

Zo houden we jouw voortgang bij

Iedere drie maanden evalueren wij met jou, en mensen die belangrijk voor jou zijn, jouw begeleidingsplan en kijken wij samen of er nog aan de juiste doelen wordt gewerkt. Als je toe bent aan het werken richting een nieuw doel, dan wordt jouw plan aangepast. Wij werken met een digitaal cliëntendossier (ZilliZ) waar jij zelf jouw voortgang kunt inzien en bijhouden.

van 18 t/m 23 jaar oud

Wij hebben op dit moment plek om jou te begeleiden

Kenmerken van Dichtbij Ambulant Grown-ups

  • Ambulante begeleiders volgen de basiscursus CSL of hebben deze reeds behaald;
  • De begeleiding kan plaatsvinden bij jou thuis, op jouw werk(plek) of elders op locatie;
  • De begeleiding is minimaal 2 uur per keer;
  • Alle mederwerkers van Dichtbij Ambulant hebben een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG);
  • Vergoeding verloopt via PGB of een onderaannemersconstructie en kan door volwassenen vanaf 18 zelf aangevraagd worden.

Hoe wij jou ondersteunen

Wie heeft er ooit beweerd dat spelenderwijs iets leren alleen iets voor kinderen is? Wij hanteren voor onze begeleiding de waardes van de Contactgericht Spelen en Leren (CSL)-methodiek voor zowel kinderen als jongvolwassenen. Bij cliënten boven de 18 jaar ligt de focus voornamelijk op het onderlinge contact om vervolgens vanuit dit contact passende ondersteuning te bieden.

Hoe zit dat met jouw privacy?

Je bent ouder dan 18 jaar dus mag helemaal zelf bepalen of je begeleiding wil en hoe vaak. Jij hoeft geen toestemming meer te vragen aan je ouders bijvoorbeeld. Toch vinden wij het heel belangrijk om contact te kunnen hebben met mensen die belangrijk zijn in je leven. Dit vinden wij noodzakelijk om ook te kunnen delen met anderen als het slecht met je gaat. Ons doel is om je leven makkelijker te maken en daar is vaak ook hulp van anderen bij nodig. Wij doen niets achter je rug om en vragen toestemming om contact te hebben met anderen. Het is wel goed om te weten wat als jij dit echt niet wil, dat wij hierover wel met jou in gesprek gaan.

Jouw begeleider kan gezien worden als coach, ondersteuner, mentor, gids en ga zo maar door. Om het overzichtelijk te houden noemen wij het een begeleider. Jouw begeleider gaat samen met jou activiteiten ondernemen om ervoor te zorgen dat dingen waar jij misschien tegenaan loopt in het leven een stuk makkelijker worden. Jullie gaan samen op zoek naar waar jij goed in bent en wat jouw leven kleur geeft. Dit kan eigenlijk overal, dus ook bij jou thuis of op onze locatie in Amersfoort.

Ook zijn wij er voor je wanneer je een periode doormaakt dat je het leven minder leuk vindt of wanneer het lijkt dat er meer verkeerd gaat dan goed. Dan is je begeleider meer een buddy waar je gewoon af en toe lekker tegenaan mag zeuren. Je begeleider kan dan met jou gaan kijken hoe je weer de mooie dingen van het leven kan ervaren.